השתתפות בהפגנות נגד מדינת ישראל באו"ם

שאלה:

שלום להרב,

שאלה: אחד רצה לדעת האם אנשים שמצטרפים עם "אוהבי ישראל" בהפגנה, כמו שהיה לפני שבוע נגד מדינת ישראל וכו' האם יש להם בזה דין מוסר?

תשובה:

שלום וברכה

אין בזה דין מוסר כיון שאין שום נזק ישיר הנגרם מההפגנה שלהם, ואין שום שלטון שיכול לכוף על מדינת ישראל משהו בעקבות מידע וכדומה שהם כביכול מוסרים, אבל זה כמובן מצער עד מאוד לראות שיש יהודים שמצטרפים לרוצחים צמאי דם, מתוך הקצנה מוחלטת של השקפת עולמם השוללת את קיומה של מדינת ישראל. יש לשים לב, שגם אם השקפתם מתנגדת למדינת ישראל, אבל את עם ישראל צריך לאהוב ולהתפלל לשלומם של כל היהודים באשר הם, ולא לגלות הזדהות חלילה עם רודפיהם. אני רוצה להאמין שמדובר באנשים שסובלים מלקות מסוימת ולא בהשקפת עולם של ממש.

גמר חתימה טובה.