הזמינה מוצר מחו"ל עבור חברה, האם יכול לדרוש יותר כסף

שאלה:

הזמנתי לחברה שלי משהו מחול והוא עלה לי סכום מסויים ואמרתי לה כמה הוא עלה והיא אמרה לי שהיא תשלם לי מותר לי לומר לה שזה עולה יותר?

תשובה:

שלום רב,

מאחר שבעת ההזמנה שילמת עבורה את הנדרש לפי בקשתה, כלומר, נתת לה הלוואה ואת המוצרים רכשת עבורה, לכן את לא יכולה כעת להחליט שזה שלך, ולמכור לחברתך ביותר כסף. בנוסף על האיסור שקר שיש כאן היא בטוחה שאת רק שליחה שלה, ולא קונה ומוכרת.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סי' קפג.