אנטיביוטיקה ביום כיפור

שאלה:

בסד
שלום כבוד הרב
אחת העובדות שלנו בעבודה שאלה אותי שאלה חשובה לפני כיפור אשמח לתשוב כדי שאוכל להשיב לה
מאתמול היא התחילה לשתות אנטביטויקה כי הי חולת שפעת הרופא נתן לה לשתות אנטביוטיקה 3 פעמים ביום בוקר צהוןרים ערב וזה יוצה גם על כיפור שצריכה 3 פעמים ביום
ואי אפשר לשתות את זה על קיבה ריקה מה הי עושה ??
כיד הי צריכה לנהוג
אודה על תשובתך כבוד הרב כדי שאשיב לה

תשובה:

שלום וברכה

בסעודה מפסקת תיקח כמות כפולה, בבוקר יום כיפור לא תיקח בכלל [לא נורא אם מדלגים פעם אחת], במוצאי הצום מיד תיקח עוד כדור, ומאוחר בלילה כדור נוסף, כך יצא שהיא דילגה רק כדור אחד וזה בסדר.

יום נעים ובהצלחה.

כך אגב שמעתי מרופא בכיר לרפואת משפחה.