שימוש בכלי לא טבול / כדורגל בשבת

שאלה:

שלום רב
1: מה הדרך הכי פשוטה לטבול כלים אפילו בבית שאין אפשרות אחרת?

2 אם אני משחק בשבת כדורגל בלי לנסוע והמאמן צריך לרשום את השם שלי בשבת האם יש בזה בעיה כי אני לא מבקש ממנו (אם הוא לא ירשום אני לא יכול לשחק) אני חייב תשובה כי זה אם אבור אני אצטרך לעבור לקבוצה שלא משחקת בשבת

תשובה:

שלום וברכה

  1. לא הבנתי את שאלתך. אין דרך לטבול אלא במקוה כלים או בים.. על שימוש בכל לא טבול ראה עוד כאן.
  2. עצם המשחק בשבת על דשא תחת כיפת השמים אסור בהחלט מחמת החשש שמא יבואו להשוות גומות. כמו כן ברור שאין להכשיל אותו בכתיבה, וגם עצם הענין לא מתאים בכלל לקדושת השבת, כדאי לעשות הכל כדי לעבור לחברה מתאימה יותר לאורחותיך.

בהצלחה רבה