מכשיר אינלציה בשבת

שאלה:

לכבוד הרבנים שלום רב. אשה שמשתמשת באינלציה בכל יום מה הדין לגבי יום כיפור כיצד מפעילים את המכשיר בשבת ללא חילול שבת?

תשובה:

שלום וברכה

אם היא משתמשת במכשיר חשמלי יש להניח אותו בשקע על שעון שבת, שיפעל בכל הזמנים שנראה לכם שתזדקק לו, וכך אין כל בעיה, המכשיר יפעל מעצמו ותזדקקו רק לחבר אליו את המסיכה. בדרך כלל אגב אנשים מבוגרים יכולים להסתדר עם משאף וכלל לא נזקיים לאינלציה שאורכת זמן רב.

רפואה שלמה.