לשון הרע על עדה מסוימת

שאלה:

שלום לרבנים עם דיברתי לשון הרע על עדה מסוימת למשל אמרתי האשכנזים האלה כךוכך אבבל לא באמת היתכונתי לאשכנזים אלא להיתנהגותם הרי ברור שלא כולם כך דיברתי בכללי האם נחשב לי לשון הרב ומה הדין בצחוק? ועם לשון הרע איך לעשות תשובה?

תשובה:

שלום וברכה

אסור לדבר לשון הרע גם על עדה מסוימת, כמו לומר אלו קמצנים אלו כעסנים וכיוצא בזה.

אין ממי לבקש סליחה, אבל יש לחזור בתשובה ולקבל לעתיד שלא לשוב לחטא זה עוד.

ואגב כאשכנזי אני רוצה להפתיע אותך, הם מאוד נחמדים…