לאוכל לפני שמשלמים בסופר

שאלה:

האם לפי שלחן ערוך, (חשן משפט שנ"ט) יוצא שאסור לתת לילד או לעצמך לאכול דבר שאתה בדרך לקופה לשלם עליו בסופרמרקט אלא אם הסופר במפורש מרשה?

תשובה:

שלום רב ושנה טובה,

הקונה בסופר משעה שהגביה על מנת לשלם, קנה את המוצר, כמו שתיקנו חכמים שהגבהה קונה בכל מקום ומשיכה בסימטה. ואם אינו משלם כתב הנתיבות שהקניין התבטל למפרע כיון שקנה ע"ד שישילם. ולכן מותר מעיקר הדין לתת לילד לאכול או לאכול  בעצמו גם לפני שמשלם, היות וכשיגיע לקופה ישלם מיד. ואין בזה איסור גזל, ואין סימן שנט שייך לכאן.

גמר חתימה טובה

נפתלי בן חיים