טבילה בערב יום כיפור / סוכה ישנה

שאלה:

בס"ד
שלום הרב!
1) אם לא אוכל לטבול בערב יום כיפור זה בסדר לטבול יום רביעי? (זה עדיף מלשפוך 9 קבין בערב יום כיפור)?
2) גוי שבנה סוכה וגם שם סכך אפשר לשבת בה? ואם לא מה צריך לעשות על מנת להכשיר אותה?
3) יש בית כנסת שבחצר יש גג גבוה מאוד(עם קרשים של סכך)- וכמובן דפנות כשרות. אני חושב שההגדרה זה סוכה ישנה(שכל השנה היא עומדת) מה צריך לחדש בה על מנת להכשירה?

תשובה:

שלום וברכה

  1. אם יש לך חשש שמא יש טומאת קרי, ודאי שיש טעם לטבול גם יום קודם, העיקר לבוא טהורים לחג, אבל רק כדי לקיים את המנהג של ערב יום כיפור, ענינו על פי סוד הוא רק בערב החג ממש.
  2. כאשר הגוי בנה סוכה לצל עבור עצמו היא כשרה, ראה סוכה ח ב, אבל כאשר הוא בנה לשם סוכת מצוה יש לנענע שוב את הסכך לשם מצוה. הדפנות כשרות ללא חשש.
  3. אם נעשית לשם צל רק שהיא ישנה ולא לשם סוכה, מספיק לחדש בה טפח על טפח, להגביה את הסכך באחת הפינות, אבל נעשית ממש לדיורים של קבע צריך לנענע את כל הסכך.