התייעצות עם רב בעניין שידוך לנישואין שניים

שאלה:

התייעצות בעניין שידוך שני
לפני כחודשיים הכרתי בחור גרוש כבר מס׳ שנים. אני גרושה יחסית טריה. ההיכרות בינינו היתה מקרית ואנחנו חא משתייכים לאותו זרם אך מהר מאוד הסתבר כי יש בינינו חיבור ותחושה טבעית של היכרות רבת שנים. לשנינו יש ילדים ואנו גרים במרחק די גדול ולכן חשבתי שכדאי למצוא שכונה מגוונת שבה הילדים של 2 הצדדים יוכלו להשתלב. ההחלטה הזו היתה מאוד קשה עבור הבחור, וכן העובדה שאנו לא מאותו זרם. מכיוון שהיו לו ספקות רבים בעניין הזרמים השונים שלנו ביקשתי ממני שיתייעץ עם רב. לבסוף היא הלך לרב שאיני יודעת את שמו והרב אמר לו באופן מיידי ומבלי להתלבט ולשמוע את כל הפרטים כי הוא צריך לעזוב את השידוך ואין סיכוי שזה יכול להצליח. מאז התשובה הוא (ואני) נמצאים בצער גדול. בהתחלה סברתי שאם פונים לשאול רב יש לקבל את תשובתו. כעת אני שואלת האם יש מקום לפנות בשנית או שיש בכך איסור או חוסר כבוד ת״ח, או האם כדאי לפנות בשנית לאותו רב עצמו, וכן האם כששואלים שאלה בעניין כזה, יש מקום שיגיעו אל הרב שני הצדדים כדי שהרב יוכל להתרשם בעצמו עד כמה באמת הפערים גדולים ובלתי ניתנים לגישור? ובקיצור מה לעשות כעת? האם עלינו לקבל בהכנעה את דברי הרב? לגשת אליו בשנית? לגשת לרב אחר?
תודה מראש וגמר חתימה טובה

תשובה:

שלם רב,

אין בכך כל פגיעה, וגם אין כל בעיה לשאול רב אחר, לא התחייבתם לקבל את עצתו, אין כאן פסיקה הלכתית כלשהי, אם שניכם מרגישים שאתם מתאימים זה לזו, אתם יכולים להתייעץ עם רק אחר לשטוח בפניו את הלבטים ואת הבעיות העלולות לצוץ בהמשך מחמת השוני ביניכם, ומאידך את החיבור שאתם מרגישים, ולקבל החלטה מושכלת.

שיהיה בהצלחה וגמר חתימה טובה