הסח הדעת בברכות הריח

שאלה:

בסד
שלום לכבוד הרב
בכיפור צריך להרבות ברכות כדי להשלים השאלה מה השיעור של הפסק בין ברכה לברכה לדוג 10 בבוקר מברך ברכת בשמים מתי מותר לי שוב?

תשובה:

שלום וברכה

במשנה ברורה בסי' ריז ס"ק ה כתב, שאם היו בשמים על השלחן והריח בהם ודעתו לחזור ולהריח בהם אינו חוזר ומברך אפילו יצא לרגע וחזר, ורק אם הפליג הרבה וכגון שהלך לעסקיו או להתפלל חוזר ומברך. לכן קשה לתת הגדרה מדויקת, אבןל ודאי אם כבר עברה שעה שעתיים של תפילה ובאמצע זמנים שאסור לברך מחמת התפילה וכיוצא בזה, או שהסחת דעת לגמרי מהברכות, אפשר לחזור ולברך.