פרגולה בטון לסוכה

שאלה:

שלום רב!
שאלה בלכות סוכה יש לי פרגולה שהגג שלה זה קורות בטון ברוחב של כ30-40 ס"מ ובניהם אויר של כ60 ס"מ האם אני יכול לסכך על גבי הקורות או לחילופין לסכך בגובה נמוך מגובה הפרגולה בכחצי מטר?

תשובה:

שלום רב.

אם הרווח ביניהם הוא מספיק כדי שתהיה הסוכה מוצלת ברובה על ידי הסכך הכשר הסוכה כשרה. ובלבד, שהקורות אינן רחבות 4 טפחים, שאם כן הסוכה נחלקת באותו מקום, ואם אין בכל אחד מחלקיה שבין הקורות שלוש דפנות הסוכה פסולה [במקרה שלכם ודאי אין שלוש דפנות], ואף אם יש שם שלוש דפנות המקום תחת הקורות אינו נחשב חלק מהסוכה. [4 טפחים הם 32 ס”מ]. לכתחילה יש להחמיר שלא לישון מתחת קורה שרוחבה 3 טפחים [24 ס”מ].

אין הבדל אם תסכך על הפרגולה או תחתיה.

בהצלחה.

מקורות:

ראה סוכה יז א, יט א, טוש”ע סי’ תרלב סעי’ א. דין “מעמיד” אינו קיים בקורות בטו שהם חלק מהבנין.