נתינת חפץ משומש כמעשר כספים

שאלה:

שלום כבוד הרב. יש לי סט ספרי קודש שאני רוצה לשדרג למהדורה יותר טובה. האם אפשר לתת הסט כמעשר כספים במקום כסף בשווי הסט. ובכסף שאני כאילו 'מזכה את עצמי' להוסיף עליו עוד סכום מסוים ולקנות לעצמי סט חדש?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

השווי של סט משומש ממהדורה ישנה הוא מאוד נמוך, חישוב מעשר כספים הוא לפי שווי באותה שעה שאתה נותן את הסט, כך שאינני יודע לומר כמה הוא שווה אבל לא נראה שתרויח משהו מכזה חשבון. כמו כן אם מדובר במשהו ישן כזה שאף אחד בבית הכנסת לא ירצה להשתמש וגם הגבאים לא יהיו מעונינים בתרומה כזו, ודאי אין אפשרות לעשות זאת.

בהצלחה רבה