נדרה לשמור על הבתולים

שאלה:

שלום רב,
שמי יעל ורציתי לשאול שאלה בקשר לנדרים. בעבר נדרתי נדר שאשמור על הבתולים שלי עד החתונה אם ה' יתן לי בן זוג. ובאמת שומרת עד היום אבל הבעיה היא שאין לי בתולים (נקרעו). אפשר להתיר את זה? ואתם יכולים להיות שליחים להתרה? אשמח לעדכון במייל

תשובה:

שלום רב,

זה בסדר גמור. שמירה על הבתולים הכוונה שלא לקיים יחסי אישות שלא במסגרת נישואין. ובזה עמדת ב"ה. אין צורך בהתרת נדרים, וגם כלל לא בטוח שאפשר להתיר נדר כזה, לדעת רוב הפוסקים נדר הנעשה כדי להמנע מאיסור אינו ניתן להתרה, כפי שכתבנו פעמים רבות באתר.