מציאה שאני מסתפק אולי היא שלי

שאלה:

שלום כבוד הרב
היתה לי קופסא עם כבל להטענת אוזניות לאוזניות חדשות שקניתי. ופתאום לא מצאתי את הקופסא בבית. ואז בחדר זבל של הקומה שלנו מצאתי קופסא כמו שהיתה לי נראה לי עם כבל , מניחה שהוריי שמו את זה שמה בטעות. זה בסדר לקחת את זה מתוך ההנחה הזאת נכון?

תשובה:

שלום רב ושנה טובה,

הינך יכול לקחת את הקופסא לעצמך. בטעם הדבר עיין במקורות.

גמר חתימה טובה

נפתלי בן חיים

מקורות:

שני טעמים בדבר: א' שאם אינך רואה אם הוא שלך, א"כ אין סימן, ודבר שאין בו סימן גם אם הוא של אחר זכה בו המוצא. ב. גם אם עדיין לא ידעו הבעלים שאבד מהם ולא היה יאוש, מותר לקחת מאחר שגם לך נפל לא יכול אחר ולדרוש את המציאה בטענה שהיא שלו, מאחר ויש ספק שמא הוא שלך ואתה המוחזק, אין אחר יכול להוציאו מתחת ידך. כ"כ בפתחי חושן אבידה פ"ג הערה נג