ייחוד עם החמות בבית

שאלה:

שלום וברכה,
האם יש אפשרות להשאר עם חמות בבית ביום בבניין מגורים בקומה 11 שאשתי לא נמצאת בבית?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

זו בעיה גדולה, כי אף שלענין אשה שבעלה בעיר הקילו שאין איסור יחוד, אף שגם בזה יש שהחמירו במקרה כזה של קירבה שליבו גס בה, אבל מכל מקום במקרה ההפוך שהבעל הוא שמתייחד לא עוזר מה שאשתו בעיר. ולכן, כיון שהם בבית ואין אדם עמהם, ולא עתיד להכנס בכל רגע, יש כאן ממש איסור של יחוד. כמו כן, גם אם יש סיכוי סביר שמישהו יכנס כל רגע זו בעיה במקרה כזה שליבו גס בה, שכן באחרונים נחלקו אם ההיתר שלפתח פתוח לרשות הרבים קיים במי שליבו גס בה – כלומר שהוא רגיל לשוחח איתה וכו’, ראה כאן בהרחבה, ואף שציינו שהמיקל יש לו על מי לסמוך, ודאי כדאי לכתחילה להמנע מלהכנס לשאלה הזו, לכן האפשרות היחידה היא להתקין מצלמות אבטחה בבית שמכסות את החדר כל הזמן, אם זה אפשרי מבחינתכם, כך שהאשה יכולה לראות מה נעשה.