התנדבות במד"א ביום כיפור

שאלה:

האם מותר לי לעבוד במד״א ביום כיפור והאם מותר להתנדב ביום זה ?

תשובה:

שלום וברכה

אין ספק שפיקוח נפש דוחה את כל התורה ובכלל זאת את יום הכיפורים, וקריאה לצורך הצלת נפשות מצוה להגיע ולטפל ומותר גם לחזור, מחמת הצורך להמשיך ולפעול. הבעיה היחידה שיכולה לקרות, היא כאשר רואים שאין צורך לחלל שבת, וכגון שקבעו מוות חלילה, ועכשיו החוק אומר לפנות את הנפטר לבית הלוויות וכדומה, זה אסור לעשות על ידי יהודי בשום אופן, וממעשים כאלו שאין בהם ענין של פיקוח נפש יש להמנע. כמו כן כאשר מטפלים באדם שסובל מפציעה קלה שאין לחלל עליה את השבת, צריך לדעת שאם ודאי אין חשש זיהום וכדומה אסור לפנותו, או לעשות כל חילול שבת אחר עבורו. התנדבות באיחוד הצלה וכדומה בטוחה יותר מהבחינה הזו למי שאינו בקי בהגדרות, כיון ששם הם יודעים היטב מה מותר ומה אסור ומקבלים הנחיות הלכתיות ברורות בענין זה.