האם יש מקח טעות בחיסרון קטן

שאלה:

פרסמתי למכירה מחשב נייד שהיה לי שהמסך שלו התקלקל – במחיר מוזל. קנה אותו ממני אדם על דעת שיתקן את המסך.

מה ששכחתי – הוא להגיד לו שלמרות שפרסמתי שהמסך בעיקרון יש לו תכונת 'מסך מגע', בכל זאת בד"כ כשמפעילם את המחשב ה'מגע' לא עובד עד שעושים למחשב 'הפעל מחדש' ורק אז המגע עובד [כך צריך לעשות כל יום מחדש].

אני חושש שאולי זהו חיסרון שאדם מקפיד עליו במקח, ואולי זהו מקח טעות?
התקשרתי אליו כחודש לאחר הקנייה ושאלתי אותו איך המחשב, והוא אמר לי שהוא תיקן את המסך. שאלתי אם ה'מסך מגע' עובד והוא אמר לי שלא בדק.
הסברתי לו שאם לא יעבוד לו המגע שיעשה 'הפעלה מחדש' ואז זה יעבוד. הוא הודה לי שמסרתי לו את המידע.

האם מוטל עלי לשאול אותו עוד? האם זה שהוא הודה לי על המידע ואמר בסדר זה מחילה? האם יתכן שרק בגלל שכבר שילם לי והוא מרגיש שאין לו דרך לקבל את הכסף חזרה לכן הוא הודה לי על המידע, אבל בעצם אולי עלי לחשוש שאם היה יודע על כך מראש היה נמנע מלקנות או מוריד במחיר?

תודה רבה רבה מראש על ההתייחסות.

תשובה:

שלום רב ושנה טובה

כתוב בשו"ע שמום המבטל את המקח הוא דוקא מום שדרך המדינה לבטל עבורו את המקח, במקרה שלך יש לבדוק אם פגם מסוג כזה במחשב יד שניה נהוג לבטל את המקח.

גם אם נחשב מום, כתוב בשו"ע שאם ראה את המום ומשתמש נחשב למחילה, ולכן כאן ששמע על כך ולא תובע נחשב למחילה.

לגבי השאלה אולי היה מוריד את המחיר, כתוב בשו"ע שאם מצא מום אינו יכול לדרוש הנחה במחיר, אלא לבטל את העיסקה. ולכן אין טענה שהיה מוריד במחיר, כיון שאינו יכול לדרוש הורדת מחיר. ורק לבטל את המקח יכול, וכיון שאינו דורש ביטול מקח נחשב למחילה.

גמר חתימה טובה

נפתלי בן חיים

מקורות:

דיני מום במקח מבואר בשו"ע חו"מ סימן רלב