ברית מילה בצום

שאלה:

בס"ד
שלום כבוד הרב,
האם מותר לכתחילה לקבוע ברית מילה שלא בזמנה, בעקבות צהבת בתענית ציבור דחויה (כגון צום גדליה דחוי)?
תודה.

תשובה:

שלום רב,

מן הסתם כוונתך לשאול מאחר שלבעל הברית והסנדק מותר לאכול ממנה גדולה ואילך כפי שמבואר בסי' תקנט סעי' ט' ובמשנה ברורה שם. בכל מקרה ודאי שמותר ואף חובה לקבוע את הברית מיד כשאפשר. והסעודה עם שאר המוזמנים ממילא עושים בלילה. שהרי הסעודה אינה דוחה את התענית.

אגב, בשו"ת נודע ביהודה (תניינא יו"ד קסו) נשאל שאלה דומה ראה כאן:

"תינוק שלא נימול בזמנו ביום השמיני מחמת חולי וכבר חזר לבריאותו והוא ראוי להיות נימול ואביו רוצה לעכב למול עד יגיע ערב פסח בהסתת הבכורים ויאספו כל הבכורים לאכול בע"פ בסעודת ברית מילה: ידע כי דבר זה הוא מעשה מגונה מאד להשהות המצוה ואפילו ביום המילה עצמו שכל היום כשר ואפ"ה זריזין מקדימין למצוה ק"ו שלא לדחות מיום ליום אף שכבר נדחית מזמנה מ"מ שוב כל יומא זמנה הוא".