מה לעשות לעילוי נשמה?

שאלה:

שלום להרב,

שאלה: משפחה שהסבא הלך לעולמו, ורוצים לעשות משהו לעילוי נשמתו ורוצים לדעת מה הדבר הכי טוב לו? להכניס ספר תורה, לתרום לכולל ולתמוך בהם, לתרום כלעילוי נשמה בהדפסה ספרים, לחדש ספריה של בית מדרש או? הרי שבמצוה כמו ספר תורה תתקיימה בזמן רב גדול ולכאורה יהיה ריבוי זכויות להנפטר כל זמן שיעסקו בו.

תשובה:

שלום רב

אינני יודע להשיב, אבל נראה שהכל תלוי במצב. כלומר, אם ניקח דוגמא של תרומת ספר תורה, בדרך כלל יש בבתי הכנסת ריבוי של ספרים, והאבלים מתקוטטים ביניהם באיזה ספר יקראו… באופן כזה ברור שעדיף לתמוך בכולל אברכים וכדומה ולהרבות תורה בישראל. אבל אם יש קהילה חדשה שאין להם ספר תורה והדבר נחוץ מאוד, זה כבר יכול להיות דבר חשוב לעילוי נשמתו, בפרט שגם התורם [או עדיף להיות המשאיל] מקיים בכך מצות כתיבת ספר תורה. באופן זה אינני יודע להכריע אם עדיף לתרום לכולל אברכים או לספר תורה, אף שהנטיה שלי היא שגם באופן זה התרומה לכולל חשוב ונצרך עדיפה. העיקר לדעת שהכל חשוב וכל המרבה יוסיפו לו מן השמים, ומה שתעשו זה טוב.

בהצלחה רבה