לקדוח חורים לבניית סוכה בדירה שכורה

שאלה:

רציתי לשאול האם מותר לי לקדוח חורים במרפסת של דירה שכורה בכדי לבנות סוכה בלי רשות המשכיר?

תשובה:

שלום רב ושנה טובה,

לקדוח חורים כדי לבנות סוכה נחשב לשימוש חריג ולא שימוש שוטף, ולכן אסור לשוכר לקדוח לבניית סוכה בלי רשות מפורשת מהמשכיר.

גמר חתימה טובה

נפתלי בן חיים

מקורות:

בש"ע חו"מ סימן שמא ס"א מבואר שאסור לשואל לשנות בשימוש החפץ לדבר אחר. והסמ"ע ציין למקורות שגם בשוכר הדין כן. ובסימן שסג כתב הרמ"א שאסור לשוכר להשכיר את הבית למי שאנשי ביתו מרובים שגורם לשחיקת הבית. מבואר שאסור להשתמש בדירה שימוש חריג. ושימוש חריג נחשב לדבר שאינו מקובל על כולם. ולכן לקדוח חורים בשביל לבנות סוכה אינו דבר מקובל על כולם, לכן נחשב לשימוש חריג.

מלבד זאת, מקובל בהרבה חוזי שכירות לכתוב שאסור לעשות שום שינוי ותיקון בבית ללא רשות המשכיר. וכשיש סעיף כזה ודאי שאסור ללא רשות