להשאיר ילד אצל חמות שאינה שומרת מצוות כלל

שאלה:

שלום וברכה,
זוג שומר תורה ומצבות שיש להם ילד בן שנה וחצי. פעם בשבוע הם משאירים את הילד אצל חמות בבית שלה שהיא לא שומרת שום דבר ובבית אצלה גרים בן שלה עם אשה גויה וילדים קטנים שלהם. הזוג שולח עם הילד אוכל כשר והזוג טוען שהחמות מודעת לזה שאסור לה להאכיל את הילד אוכל אחר והם סומכים עליה. האם יש בעיה?
תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

בשו"ת אגרות משה נשאל האם אדם בעל תשובה יכול לסמוך על אמו ולאכול אצלה בביתה שהרי אין לה נאמנות מצד ע"א נאמן באיסורין משום שהיא מחללת שבת, וביאר שם בהרחבה שאם הוא בטוח בעצמו שלא תכשיל אותו, הוא יכול לסמוך עליה. ואם כך, ה"ה במקרה זה, אם הם בטוחים שהיא תזהר שלא להכשיל אותו במאכלות אסורות מותר להם להניח אצלה את הילד. בפרט שלילד הרי אין כל איסור – הוא שוגג או אנוס לגמרי, והאיסור של ספיה לקטן הוא עליה אם היא בכל זאת תכשיל אותו. אמנם באופן כללי ודאי שכהורים הרוצים לדאוג לנפש בנם חייבים להזהר שלא יאכל מאכלות אסורות. אולם כאמור, אם הם בטוחים שהיא לא תכשיל אותו מותר.