סליחה על השאלה מותר לראות לראות חיות מזדווגות בסרט או באמיתי?

תשובה:

שלום רב ושנה טובה,

אסור להסתכל על בעלי חיים שמזדווגים, משום שדבר זה מביא לידי הרהור. ואין חילוק אם רואה בצורה טבעית או בסרט.

אם מסתכל לצורך לימודים, או שעוסק בבעלי חיים וזה מלאכתו – מותר, משום שעסוק במלאכתו לא יבוא לידי הרהור.

גמר חתימה טובה

מקורות:

הגמרא אומרת שאסור להסתכל בבבעלי חיים בשעה שמזדווגים וכן נפסק בשולחן ערוך (אבן העזר סימן כג סעיף ג): "אסור לאדם שיקשה עצמו לדעת  או יביא עצמו לידי הרהור…  ולא יסתכל בבהמה וחיה ועוף בשעה שמזדקקין זכר לנקבה. ומותר למרביעי בהמה להכניס כמכחול בשפופרת, מפני שהם עסוקים במלאכתם לא יבואו לידי הרהור".