צום אחרי ניתוח פרפורציה

שאלה:

שלום לרב . עברתי ניתוח פרפורציה עקב חור בתרסריון נוטל כדור אומפרדקס 1_בבוקר האם מותר לי לצום?

תשובה:

שלום וברכה

לאחר ניתוח בינוני שבעה ימים אי אפשר לצום, אבל אחר כך אין כבר כל בעיה, לאחר ניתוח קל אפילו אחרי שלושה ימים אפשר לצום, כך שלא נראה שיש לך בעיה. אם יש צורך לקחת את התרופה ביום כיפור [תתייעץ עם הרופא] תעשה זאת בלי מים או עם מעט מים מרים [תמצית מרוכזת מאוד של תה וכדומה].

במקרה של פרפרוציה לעיתים יש להמנע מצום שלושים יום, יש להוועץ עם הרופא.

רפואה שלמה.