סוכה עם שלוש דפנות

שאלה:

שלום
יש לי חצר גדולה 3/5 מ"ר כאשר שם בניתי את הסוכה כל שנה. כעת יש לי פרגולה עם סנטף (פלסטיק למניעת גשם מלמעלה. ) הכיסוי העליון מכסה רק את החלק המרוצף של המרפסת ואילו ההמשך שהויא גינה לא כיסיתי בסנטף אלא הקורות עץ ממשיכות עוד כ 2 מ' עד למעקה גבול המגרש. למרפסת זו יש 2 דפנות, אם אני יוצר עוד דופן אחת המגיעה רק עד קצה הסנטף המקורה שהוא גם קצה רצפת המרפסת, ושם סכך על החלק בפרגולה שאינו מכוסה בסנטף האם הסוכה תהיה כשרה ?

תשובה:

שלום וברכה

אם אני מבין נכון אתה מתכוין לגדר את השטח הכשר לסוכה משלושה כיוונים, ללא הפסק באמצע, הדפנות כולן צמודות לשטח הכשר, והחלק המקורה בפלסטיק יהיה מעבר לדופן השלישית, אם זה אכן כך הסוכה כשרה. אבל אם הדופן השלישית כוללת גם את השטח המקורה, כיון שהוא גדול מארבע אמות ולא יכול להחשב דופן עקומה, זה לא יועיל.