מנהג עליות לתורה שמחת תורה אחרי הצהריים

שאלה:

ציבור שנאלץ להתפלל באולם, שמשמש גם ציבור אחר לסעודת חג שמחת תורה, וכדי למנוע התנגשות בין שני היעודים הללו, הם חייבים לקצר בבוקר במה שניתן. עלה רעיון: את ההקפות יעשו אחר הצהרים, ואז יעלו את כל הציבור בכמה ספרי תורה (במקום בבוקר). בבוקר יעשו רק את הסדר הבסיסי של ג' ס"ת, ומספר העליות הבסיסי. מה דעתכם?

תשובה:

שלום וברכה

את ההקפות אפשר בהחלט לעשות אחרי צהרים, ובבוקר לעשות רק שבעה סיבובים סביב הבימה לקיים את המנהג הבסיסי, אבל לגבי קריאת התורה נראה שאין ראוי לעשות כך, שכן חכמים תיקנו קריאת התורה בתפילת שחרית ולא סתם אחרי צהרים, ואין מקום לקיים קריאת התורה שלא בזמנה המיועד לה רק כדי להעלות אנשים לתורה.

בהצלחה רבה