מותר לעשות זירוז לידה?

שאלה:

שלום,
ב ו' בתשר חל התאריך המשוער ללידתי, האם מותר לזרז באופן טבעי (רפלקסולוגיה וכד') כדי שלא להגיע ללידה ביוה"כ? במקרה שאין המלצה רפואית לזירוז.

תשובה:

שלום וברכה

לא ראוי לזרז לידה, אנחנו לא יודעים מה טוב לתינוק ובאיזה מזל טוב שיוולד. זירוז לידה נעשה רק כשיש בכך צורך רפואי.

מקורות:

שו”ת אגרות משה יו”ד ח”ב סי’ ע”ד ואו”ח ח”ד סי’ ק”ה אות ו’, שו”ת שבט הלוי ח”ו חיו”ד סי’ קכ”ח, שו”ת משנה הלכות ח”ט סי’ קפ”ד, וכ”כ בס’ תורת היולדת פ”א הערה א’ בשם הגרי”ש אלישיב זצ”ל ובהערה ג’ כ’ שגם החזו”א התנגד לזירוז וכ”כ בשו”ת דברי חכמים עמ’ רע”ט בשם הגר”י קמינצקי זצ”ל.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. רק לוודא:
    1. שאלתי על זירוז טבעי רק לאחר שיחלוף התאריך המשוער.
    2. לידותיי עד כה (4 ב"ה) התנהלו באופן שמתחילות באופן טבעי ותמיד אני נזקקת לזירוז מלאכותי כדי להתקדם.
    3. מבחינת יוה"כ אני חוששת שאתקשה במציאת נהג גוי מאחר שביום זה אסור מבחינת החוק להסיע בתשלום.

  2. אין כל משמעות לתאריך המשוער של הלידה, רק אלוקים יודע מתי זמנו של כל אדם להוולד.
    אם לא משיגים נהג גוי לוקחים יהודי, שכן וכדומה ואם אין, אז אמבולנס, כשצריך לחלל את החג לצורך פיקוח נפש עושים זאת. רק צריך לעשות זאת בכובד ראש, לדעת שאכן הגיע הזמן.
    לידה קלה וכל הברכות.

  3. שלום הרב,

    האם אין מקום לחלק בין סוגי ההקדמה שהאג"מ מדבר עליהם לבין מה שהכותבת מציעה- רפלקסולוגיה וכו', שלמיטב הבנתי אין זה פסיק רישא שזה בכלל יעזור? אומרים שגם לעלות הרבה במדרגות עוזר לזרז לידה ועוד כל מיני דברים טבעיים, מה הבעיה לעשות כן כאשר איננו כלל בטוחים שהדבר יעזור? גם הליך שנקרא סטריפינג למיטב ידיעתי רבני מכון פועה מתירים, איני יודע למה, אך אני מניח שג"כ זה מפני שכל רופא יאמר שאין זה זירור בטוח ולא תמיד עובד?