מה עושים לעילוי נשמת נפטרים?

שאלה:

שלום לרב
יש לי שאלה כזאת . בספר "רוחות מספרות "של הרב יהודה פתייה
רשום ומעיד הרב שקדיש ועילוי נשמה לנפטרים לא עוזר להם כל כך הרבה בשמים ,
אלא רק ייחודים ותיקונים שחכמים עושים ..
רציתי לשאול על זה אז למה אומרים שקדיש ודברים לעילוי נשמה עוזר לאדם שנפטר להוציאו מדינין ויסורים בשמים ?
ובספר הרב אומר משהו אחר ..
האם יש סתירה או דברים שאנחנו לא מבינים ?
אני אשמח שהרב יסביר לי כי ממש חלשה דעתי על אבי שנפטר

תשובה:

שלום וברכה

ודאי שזכות עצומה היא להורים שבניהם אומרים עליהם קדיש, ידוע המעשה הנורא ברבי עקיבא באותו חוטא שמת ללא זכויות והניח אחריו בן שאינו יודע צורת אות, ולא היתה לו מנוחה בעולם העליון, ונגלה הדבר לרבי עקיבא, והלך לחפשו ממקום למקום עד שמצאו ולימדו אמירת קדיש ובזה הביא מנוחה לאותה נפש אומללה שזכה שבנו אומר קדיש אחריו. כנראה שעל פי סוד יש עוד דברים שמקובלים כמו רבי יהודה פתייא ידע לעשות, אבל ודאי שסגולה עצומה היא אמירת הקדיש והתפילות. והכי חשוב לעשות חיזוקים במצוות, הזכות הכי גדולה להורים היא שהניחו אחריהם צאצאיהם שומרי מצוות המקפידים על קלה כבחמורה ועובדים את בוראם, זו תכלית העולם ואין לך זכות גדולה מזו. עשה חיזוק במצוות ותעשה להם בכך רק טוב.

בשורות טובות.