לשמוע שיעור תורה מגוי

שאלה:

שלום רב.
האם מותר ללמוד תורה שגוי או אדם שאינו שומר תורה וממצוות כתב (חידש, או סידר(ערך))
או לצפות בשיעור תורה או להאזין לשיעור תורה של גוי או אדם שאינו שומר תורה ומצוות שהשיעור מוקלט לא בשידור חי ?

תשובה:

שלום רב,

אין לשמוע שיעור תורה מגוי או מאדם שאינו שומר מצוות, אדם כזה בהכרח לא יכוין לאמיתה של תורה, אינו מבין את רוח התורה, לא יוכל לעולם לקבל את הרגש לציווי של הבורא ולחכמת הבורא ויהיה סבור שכל דבר נמדד בכלים אנושיים עם חולשות אנושיות ונתון לביקורת אנושית. שיעור כזה יכול רק לקרר ולקלקל.

יש מספיק רבנים שמוסרים שיעורים נהדרים ויש הרבה מה ללמוד מהם!