לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

יחוד במפגש עם אשה באוניברסיטה

שאלה:

שלום רב לכב הרבנים
שאלה בדיני יחוד:
הזדמן לי להיות באחת האוניברסיטאות בחופשת הסמסטר, לצורך מפגש וישיבה מקצועית. בישיבה נכחה גם אשה. המפגש התקיים בבניין והדלת לא הייתה נעולה בחלק מהזמן ובחלק מהזמן פתוחה ממש. מכיוון שמדובר בחופשה, הבניין לא היה הומה אדם מטבע הדברים. עם זאת נכחו בבניין כמה מזכירות באותה הקומה, ובשלב מסויים רק מזכירה אחת, בחדר שכן. עם זאת תיאורטית, הקומה לא הייתה נעולה כמובן ולא בדקתי האם ישנם אנשים נוספים בקומה, או מה ההסתברות שיגיעו אנשים(נתונים אלו לא היו בידי.)
קומה למטה, בית הקפה היה פתוח וגם בית הדפוס, וכשירדתי היו אנשים. לציין, כי הפגישה הייתה בשעות.הצהריים.

האם זהו מצב תקין מבחינת דיני יחוד?
תודה רבה וגמר חתימה טובה

תשובה:

שלום וברכה

אני מניח שבאותו הזמן בכל רגע מישהו היה עשוי להכנס למקום, הרבה אנשים מזדמנים בזמן החופשה לצורך זה או אחר, וכיון שהדלת לא היתה סגורה זה בסדר. כמו כן לא פירטת כמה אנשים היו בפגישה במקרים מסוימים זה גם עשוי לגרום שלא יחשב כיחוד, בעיקר לבני אשכנז, כמבואר בשו"ע בסי' כב סעי' ה. חשוב במצב כזה להקפיד שהדלת תהיה פתוחה ולר רק לא נעולה, זה יועיל מאוד.

ראה כאן על דעת הסוברים שדלת שאינה נעולה אף היא נחשבת פתח פתוח לרשות הרבים כאשר אם ידפקו על הדלת הנימוס יחייב לפתוח.