חימום לחם במיקרוגל בשרי

שאלה:

יש לנו מיקרוגל בשרי. האם ניתן לחמם בו לחם כדי לאכלו עם גבינה? האם זה משנה אם המיקרוגל בן יומו או אינו בן יומו? נקי או לא נקי?

תשובה:

שלום וברכה

אם המיקרוגל נקי ואינו בן יומו, לספרדים זה מותר לכתחילה, לבני אשכנז יש לעטוף הרמטית בשתי עטיפות ואז זה מותר לכתחילה. גם אם הוא בן יומו או אינו נקי מועילה ט=עטיפה כזו, כך הורה הרב שיינברג זצ"ל ועוד, אבל אנחנו ממליצים שלא לעשות זאת כיון שמצוי מאוד שהעטיפה נפתחת ויש מכשולות, אם העטיפה לא תפתח אפשר לאכול עם חלבי. במקרה הראשון בכל מקרה בדיעבד אפשר לאכול עם חלבי כיון שאינו בן יומו והוא נקי.