גיור למטרה של הגירה לארץ

שאלה:

שלום להרב,

שאלה: שאלו גבי גרים שמביאים חברים מכרים וקרובים משפחה שמועניים ביהדות לבית הכנסת ושקיבלם הרב כדי להכיר יהדות וכבר לומדים למטרת גיור, ושאחד שמע שרוצים להביא עוד קרוב משפחה ללימודים וכו' ושחושבים לאחרי כמה זמן לעלות לגור בארץ.

וזה שואל שאל אם יש לחוש שאולי אינם עושים לשמה אלא כדי לגור בארץ שיותר טוב ממדינה שבאו או לא. אמרתי שלפי עניות לדעתי נראה שאם עוברים כל תהליך גיור כהלכתא ע"י רבנים חרדים חשובים ונראה שרציניים שאין לחוש לזה, כי מי שרק יש לו אינטרס לא ימתין כל כך לזה וגם אם יעלה מצוי מאוד שגם יעזבו מהר, ואמרתי שראיתי אנשים יהודים גמורים מלידה שיועדים תורה ומדברים עברית ולא עלו בידם לגור בארץ שלא פשוט כ"כ לעבור מדינה וק"ו אלו ולכן לא נראה לחוש לזה.

מ"מ שואל חוות דעת על זה .

תשובה:

שלום רב,

אכן אתה צודק. אם הגיור ייעשה במקום רציני ובית דין רציני, בודאי אין לחשוש לזה וכנראה כוונתם רצינית. אגב, בשו"ת אגרות משה (ח"ט) שגוי הרוצה להתגייר כדי להנשא ליהודים (באופן כללי) אין זה גירות לשם אישות, אלא גיור לשם הדבקות בעם היהודי וזה בסדר גמור.