שבת חתן בשנת אבל

שאלה:

האם מותר לאבל על אב להשתתף בשבת חתן בשנת אבלות?
שבת חתן של בן דודה של אשתו של האבל.משפחה הינה בקרבה קרובה מאוד.

תשובה:

שלום וברכה

הכלל הוא בענין זה, שאם העדרותו תהיה בולטת, יש להשתתף כדי שלא תהיה זו אבלות בפרהסיא. בדרך כלל בבן דוד של האשה לא מדובר בהעדרות בולטת כלל, אבל אם אכן יש כאן קירבה מאוד חזקה וידועה לכולם, כך שזה יהיה מורגש, מותר להשתתף.

בשורות טובות וגמר חתימה טובה

מקורות:

עי’ נטעי גבריאל אבילות ח”ב פרק כח, חיי משה (כללי המצוות מהדו”ח עמ’ רצז), נשמת ישראל (ח”ב סי’ כו) הרבה פרטי דינים בזה.