ריסוק ירק מבושל בשבת

שאלה:

שלום רב,
האם מותר בשבת בזמן הארוחה לקחת חתיכת פת ולשים בתוכה גזר מבושל ולמעוך מעט (בידיים) את הפת כך שהגזר מתמעך עבור ילד קטן?

תשובה:

שלום וברכה

ירק שהתבשל היטב עד שנעשה רך מותר לרסקו בשבת, כיון שהוא כבר נחשב טחון מחמת ריכוכו. אך אין לעשות זאת בכלי המיועד לריסוק אלא במזלג וכדומה.

מקורות:

ראה שמירת שבת כהלכתה פרק ו סעי' י על פי החזון איש סי' נח ס"ק ט, וראה שם בשם הגרש"ז אויערבך שאם לא התרכך היטב בבישול – אסור.