לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

מתי קוראים שנים מקרא ואחד תרגום של פרשת וזאת הברכה

שאלה:

שלום רב, מה הפרשה השבוע שקוראים אותה שניים מקרא ואחד תרגום?

תשובה:

שלום רב,

עד שמחת תורה קוראים בפרשת וזאת הברכה. ובמשנה ברורה סי' רפה ס"ק ז' כתב: וביום הושענא רבה יקרא שנים מקרא ואחת תרגום פרשת וזאת הברכה. ואם קרא ביום שמיני עצרת לא הפסיד. וראה בסי' תרסט ס"ק ד' שיקרא בליל שמחת תורה שאז זה זמנה.

ולמעשה, יש אומרים שקריאת שנים מקרא זמנה רק בשבוע בו יקראו אותה פרשה בתורה, לכן עדיין לא הגיע זמן קריאת שנים מקרא של פרשת אחרי מות. ויש מקילים לקרוא כבר השבוע.

מקורות:

ראה קנה בושם ח”א סי’ טו. דעת המקילים, ראה שו”ת שבט הלוי ח”י סי’ עח וחוט שני ח”ד סי’ פז.