מים שהוציאו בשבת מתמי 4 תוך כדי חילול השבת

שאלה:

שלום כבוד הרב יש לי שאלה
אם ביום שבת חיללו שבת והשתמשו בקולר של תמי 4 כדי למלאות מים ובכך חיללו שבת האם יהיה באותה השבת מותר לשתות מהמים הללו?

ועוד שאלה האם במוצאי שבת יהיה מותר לשתות מהמים הללו אם ביום שבת עצמו אסור לשתות מהמים הללו?

תשובה:

שלום רב,

מאחר שאת המים הללו אין אפשרות להשיג בלי חילול שבת, וזה נעשה במזיד במהלך השבת יש איסור להשתמש במים הללו. אולם לאחר השבת לאחרים מותר להשתמש בהם "בכדי שיעשו" שזה ממש סמוך למוצאי שבת.

ראה שו"ע או"ח סי' שיח