השבת אבידה

שאלה:

בס"ד
שלום לכבוד הרב
השבוע קרה מקרה לאוסף עגלות בחנות צורכי מזון
הוא אסף עגלות ובאחת העגלות שכחו מוצרי חלב.
האדם הזה ראה אדם עובר לידו לכן אמר לו שיקח את השקית לעצמו כי אנשים בד"כ לא חוזרים לקחת את זה אך האדם השני אמר שיחזיר לקופה הראשית וכו…

מה הדין האם מותר לקחת את השקית כי מסתמא הבעלים התייאשו ואם נחזיר לקופה מחזירים את המוצרים למדפים…?

תשובה:

שלום רב ושנה טובה,

מציאה בעגלת קניות נחשב לסימן כיון שהונח שם מדעת והמקום מהוה סימן. ולכן המוצא צריך לשים מודעה במקום האבידה.

אם לא יבואו הבעלים לדרוש את האבידה, מותר למוצא להשתמש במוצרים שמצא, אך עליו לרשום את סכום המוצרים שמצא, וכשיבוא אליהו יחזיר את האבידה לבעליו.

גמר חתימה טובה

נפתלי בן חיים

מקורות:

חושן משפט סימן רס