האם צריך ללמוד הלכות לפני שעובדים כנציג מכירות?

שאלה:

שלום וברכה כבוד הרב
אם רוצה לעבוד במשרת נציג שירות ומכירה, צריך לבדוק הלכות של משהו בגלל המכירות?
כי אולי מלמדים טריקים פסיכולוגיים לגרום לבן אדם להסכים וכו'. והרי סביר להניח שצריכים לנסות להיות עקשנים במידה מסוימת בניסיון השכנוע.
זה נשמע לי כמו מקצוע שאין לי רצון גדול להיכנס אליו בגלל חרדת ספקות של האם זה אסור האם זה מותר וכו'.
תודה רבה כבוד הרב

תשובה:

שלום רב,

אתה לא צריך ללמוד הלכות מסויימות, עם היראת שמים שיש לך אני בטוח שתזהר שלא לרמות אנשים אחרים. ובאופן כללי, אני לא חושב שיש בעיה עם המקצוע הזה ניתן בהחלט לעבוד בה ללא לרמות אנשים.