אמר מודים של יחיד במקום מודים דרבנן

שאלה:

שלום רב,
שאלה נוספת, מה הדין אם אדם אמר מודים רגיל במקום מודים דרבנן בזמן החזרה?
קרה לי כמה פעמים. בפעם האחרונה שזה קרה, לא ידעתי אם עדיף לסיים או לא, אז לא סיימתי ברוך אתה השם הטוב שמך ולא נאה להודות, האם יש ברכה לבטלה במקרה זה?

תשובה:

שלום וברכה

מסתבר שבדיעבד יוצאים ידי חובה, מודים דרבנן זה בעצם נוסח שמורכב מכמה נוסחאות של חכמי התלמוד כמבואר בגמרא בסוטה מ ע"א, כך שנראה שהנוסח המדוייק אינו מעכב. וטוב עשית שלא חתמת בברכה, כיון שאמנם הגר"א סבר שמודים דרבנן חותמים בברכה, כמובא במשנה ברורה בסי' קכז ס"ק ד, ולהלכה לא נהגו כדבריו. להבא כמובן יש לשים לב מה אומרים ולנהוג כפי שהורונו חכמינו.

גמר חתימה טובה.