אזכרה 11 חודש בחול המועד

שאלה:

שנה טובה
אמי נפטרה בט"ז בחשוון.
מתי תתקיים האזכרה של 11 חודש? ואם היא נופלת בחג הראשון של סוכות, מה עושים?
לתשובתך אודה.

תשובה:

שלום וברכה

בחול המועד לא עולים לקברים, אם תרצו לערוך אזכרה בבית הכנסת זה בסדר גמור, אבל לעלות לקבר אפשר רק לאחר חג שמחת תורה. יש לזכור שעיקר הענין של העליה לקבר הוא ביום הפטירה ב12 חודש, העליה ב11 חודש היא מנהג הספרדים אך אין לה מקור קדום בספרים כפי שהעיר הגר"ע יוסף בספריו.

בשורות טובות.