הנאה מחילול שבת

שאלה:

שלום כבוד הרב יש לי שאלה
אם ההורים שלי לא שומרים שבת והם ביום שבת מילאו מים דרך קולר של תמי 4 מברז כזה שמדליק אור
האם יהיה מותר באותו יום שבת לשתות מזה?
והאם יהיה מותר לשתות אחרי שבת מהמים?
ועוד שאלה כבוד הרב
אם בן אדם יושב בחדר במהלך היום שקצת חשוך בו וכדי לא לפגוע בראייה כי שמעתי שכשקוראים בחושך זה לא בריא לראייה ואפשר לקרוא
ואחד ההורים חילל שבת והדליק את האור בחדר בצורה שלא מפריע לבן אדם לקרוא בחדר האם יהיה עדיף יותר לקרוא לאור הזה בזמן שידוע שאם ההורים לא היו מדליקים את האור לא היו קוראים בחדר או שעדיף יותר לא לקרוא בכלל מאשר לקרוא בו

תשובה:

שלום וברכה

אין להשתמש בכלל בתמי 4 בשבת, כל שימוש בו ללא התקן מיוחד לשבת כרוך בחילול שבת. כל הוצאת מים קרים או חמים כרוכה בהכנסת מים חדשים והפעלה חשמלית, ולעיתים גם בישול ממש.

מעיקר הדין כיון שאפשר לקרוא בחדר גם בלי הדלקת האור, אין איסור להשתמש, בפרט שאתה גר בבית ולא ניתן לאסור עליך את השימוש בו, אבל אם לא היית קורא שם בלי הדלקת האור יש להמנע מלקרוא שם עכשיו לאחר שהאור דולק.

גמר חתימה טובה.