החזרת חלון למסילה בשבת

שאלה:

שלום

א. קבענו לחלק כמה חבר'ה תהלים בין כולם בר"ה, ואח"כ רציתי לקרוא בעצמי את כל התהלים. קיבלתי בחלוקה לקרוא את של יום חמישי. האם כשקראתי בעצמי פעם אחת לקרוא את כל התהלים זה תופס גם עבור החלוקה שלנו? זאת אומרת, זה שקרקאתי את יום חמישי פעם אחת זה עולה גם לי וגם לתהלים עם כולם?

ב. האם מותר בשבת להחזיר חלון למסילות שלו או שאסור משום בונה?

תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

מעולה! התוספת רק מועילה יותר, ואינה גורעת.

אסור להחזיר חלון זה למסילה משום איסור בונה, ראה גמרא בשבת קכב ב, וע"ע חזון איש סי' נ ס"ק י.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום

    לגבי א'. רק רציתי להבהיר שאני קראתי את כל התהלים פעם אחת, האם זה כשקראתי בתוך זה גם את של יום חמישי זה עולה גם עבורי שייחשב שסיימתי את הספר וגם עבור הקבוצה שייחשב שקראתי את החלק שהוטל עליי? או שהייתי צריך לקרוא שוב את של יום חמישי עבור הקבוצה?

    לגבי ב. האם יש הדין הזה מובא בשו"ע?

    ישר כח!