האם מותר למסורב גט להתארס עם אחרת?

שאלה:

שלום,
האם מסורב גט שנמצא בקשר זוגי יכול להתארס לבת הזוג?
תודה

תשובה:

שלום רב,

לפני שמסיימים פרק א' אסור להתחיל עם פרק ב' בפרט שלא ברור ההגדרה "מסורב גט" אני לא נכנס לתיק האישי שלך שאני מבין שמתנהל באחד מבתי הדין הרבניים, אבל לפעמים זו מריבה כזו או אחרת העלולה להמשך שנים עד שהאחד לא יוותר או יגבר על השני.. לכן אין היתר להתארס אם אין תאריך יחד לסיום.

אם היה איזה תאריך יעד לסיום היה מקום להקל להתארס וראה במקורות.

מקורות:

לגבי איסור הבחנה (איסור לאשה להתחתן עד 92 יום מיום הגירושין). מבואר בגמרא שגם אסור לה להתארס (אירוסין בשעתו מדובר על קידושין ללא נישואין, וכך נפסק בשו”ע (אבה”ע סי’ יג סעי’ א’). אולם הוסיף הרמ”א שמותר להשתדך. ואם כך יש מקום להשוות את ההלכה הזו להלכה האוסרת לגבר להנשא עם אישה שניה לפני שהוא מגרש את אשתו, שאיסור זה הוא מדין חדר”ג (לא דאורייתא). אם כך, יהיה מותר להפגש לצרכי נישואין עם אשה אחרת.

ראה בבית יוסף שם שהביא בשם כמה פוסקים שלמרות שאין איסור להשתדך, במקרים הנ”ל, צריכים להשביע את המשתדך שלא יכנס לביתה כשהיא לבדה, כדי להימנע מתקלה (מנוסח השאלה שלך לא ברור היכן אתם עומדים. הרמ”א אמנם לא הביא את הדין הזה, ראה בשו”ת שבות יעקב (ח”א סי’ צו). ואין כאן המקום להאריך.

בכל מקרה ראה בשדי חמד (אסיפת דינים חליצה סי’ א’ אות ד’) שלהשתדך לפני הגירושין זה "מכוער" ויש להמנע.