האם אפשר לקדש ולשאת שוב אישה שכבר קידשתי בעבר?

שאלה:

אם עורכים קידושין אפשר לערוך שוב קידושין עם אותה אחת עם שבע ברכות

תשובה:

שלום רב,

לא. אסור לעשות זאת משום שזה ברכה לבטלה.

אולם אם עושים קידושין לבד בלי חופה ונישואין ודאי אפשר אח"כ לעשות חופה ונישואין עם ברכות. וכך נהגו בעבר שהיה מקדשים בעת האירוסין. ואם כך ניתן גם לעשות שוב קידושין וחופה ונישואין עם ברכות, משום שקידושין חוזרים אין להם משמעות, אבל אם עשו בתחילה חופה ונישואין לא שייך לעשות זאת שוב עם ברכות.