שופר מהודר

שאלה:

שלום וברכה לכבוד הרב.
איזה שופר הוא הכי מהודר?

תשובה:

שלום וברכה

ראשית צריך לרכוש שופר בכשרות מהודרת, כדי להיות בטוחים שלא היה חלילה נקב שנסתם בדבק וזה אינו ניכר עליו. לאחר מכן יש לחפש שופר שקל לתקוע בו, כך התקיעות יצאו טוב יותר ובצורה מהודרת יותר. יש מומחים לדבר [יש אדם בשם הרב ננקנסקי שהוא מומחה עולמי ליצור שופרות קלי תקיעה], זה עולה כמה מאות שקלים, אבל מי שמתכוין באמת לתקוע בראש השנה בבית הכנסת, כדאי שישקיע.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. השופראי הזה כבר לא בחיים.
    הוא עסק בחידוש ושיפוץ שופרות ישנים וגרוטאות.
    עדיף לקנות שופר חדש וטוב ולא לקחת כל מיני סיכונים והגרלות

  2. הוא אכן נפטר, התשובה הזו היא משנת תשע"ח, אבל לא הבנתי מה שכתבת, הוא ממש לא רק שיפץ שופרות ישנים אלא מכר חדשים והיה מומחה גדול.