נדר מתוך כעס

שאלה:

שלום,
אדם שנדר שהוא לא ייתן כסף לבנו (בן 17) בשעת כעס, וכעת ביקש לעשות התרת נדרים- כיצד יש לעשות לו? איזה נוסח יש לומר?
האם הפתח הוא עניין הכעס?

תשובה:

שלום רב

הכעס יכול להיות פתח שהרי ברור שאם היה שפוי בדעתו באותה שעה לא היה עושה מעשה חמור כזה, נדר שאין לו כל כוונה לקיימו! בודאי הכעס היה עצום וממש העבירו על דעתו. יש לספר על הנדר לאחד המתירים ולבקש התרה. והם יגידו מותר לך ג' פעמים.

שנה טובה ומבורכת