מה קודם, רב או חזן?

שאלה:

בס״ד
שלום , הלכה קצרה צריך מקור, איפה כתוב שאם פותח בית כנסת יחפש אחר חזן לפני רב?ידוע לי שכך בני בפרד סוברים

תשובה:

שלום וברכה

בשו"ע בסי' נג סעי' כד כתב, שאם המדובר הוא על רב מורה הוראה שיכול ללמד את הציבור הלכות וכו', הוא קודם לחזן, שאף שיחסר להם בתפילה מכל מקום ידעו את הדרך אשר ילכו בה ויוכלו לקיים את המצוות כראוי, אבל אם בלאו הכי לא מצוי להם רב כזה אלא רק שמוסר דרשות באירועים וכדומה, החזן קודם. כמובן, אם מדובר בשכונה שיש בה הרבה רבנים ובתי כנסת וכל אדם הולך לשיעורים בכל מקום, ורק רוצים להתכנס לתפילה לפי נוסח מסויים, אפשר להקדים את החזן והם לא צריכים רב  מיוחד משלהם.

הצטרף לדיון

תגובה 1