תבלינים ובצל – חרקים

שאלה:

האם מותר לאכול מבצל שלא נבדק מחרקים באופן חד פעמי? האם מותר לאכול מתבלינים שלא נבדקו מחרקים באופן חד פעמי?

תשובה:

שלום וברכה

אין בעיה. בדרך כלל בצל שלם שנראה במצב טוב אינו חייב כלל בדיקה, לפעמים בימי הקיץ מפרסמים על נגיעות גבוהה אבל בדרך כלל זה בסדר [בצל "תאומים" יש להפריד במקום בחיבור ולראות]. גם תבלינים שנראים בסדר לא חייבים בדיקה. ההנהגה הטובה היא לשמור תבלינים במקפיא. בקיצור אתה יכול לאכול.

שנה טובה ומבורכת.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. אם הכל נראה כלפי חוץ תקין אין צורך, אבל יש לאחסן בקירור ועדיף הקפאה. כמו כן כדאי לקנות בחנות עם תחלופה גבוהה ולא בחנות צדדית שהכל יושב שם חודשים…

  2. תודה על התשובה.
    זה בסדר אם אני לא מאחסן בקירור או הקפאה? יש לי מגירה שאני שם אותם בה, אני לא אוהב כשהם קרים או קפואים.
    תודה

  3. בחורף זה פחות נורא, בקיץ זה הכרחי, והקיץ מתחיל… אתה יכול להוציא אותם רבע שעה לפני השימוש וזה יפתור לך את הבעיה.

  4. שלום,
    אם התבלינים מגיעים מהסופר בתוך קופסאות פלסטיק שאני סוגר אותן אחרי השימוש או אם הם מגיעים בתוך שקית ואני סוגר אותה אחרי השימוש בקשירה, האם אפשר לשים במגירה?