חימום ביום טוב ליום טוב על ידי שעון שבת

שאלה:

לגבי הכנה מיום טוב ליום טוב מה הבעיה לשים את הפלטה על שעון שבת וכשעוד הפלטה קרה להניח את הסיר על הפלטה כשהיא קרה ולאחר זמן היא תידלק ותחמם את האוכל כמו שהרב עובדיה זיעא מתיר בשבת משום גרמא

תשובה:

שלום רב

אין קשר בין הנושא של גרמא בבישול לנושא של הכנה מיום אחד לחברו, עצם ההוצאה הסידור וההנחה על הפלטה נחשבת הכנה למרות שלגבי החימום עצמו הוא גרמא.

משום כך נהגו לאחר מעט תפילת ערבית ביום השני כדי שאנשים יספיקו לחמם את האוכל לאחר צאת הכוכבים.

יום נעים.