האם דבר גוש מבשל בכלי שלישי?

שאלה:

שלום רב, בשבת , אם "גוש" חם שהועבר מכלי ראשון לכלי שני נחשב ככלי שני ,אז אם אני אעביר תפוח אדמה רותח מהסיר(כלי ראשון) לצלחת (כלי שני) ואז לעוד צלחת (כלי שלישי) הוא יכול לבשל משהו?(לדעת האומרים שכלי שלישי לא מבשל אפילו "קלי בישול"). תודה רבה

תשובה:

הדין של “דבר גוש” שחוששים שמבשל ככלי ראשון, הוא משום שה”דבר גוש” עצמו כל עוד שלא נתקרר הוא בעצמו נחשב ככלי ראשון, אין לו התייחסות לכלי שבתוכו הוא נמצא, ולכן לא משנה באיזה כלי הוא נמצא ראשון שני שלישי או עשירי, כל עוד הוא חם בחום שהיד סולדת בו יש עליו דין של “כלי ראשון”.

מקורות:

משנה ברורה סימן תמ”ז ס”ק כ”ד.