בישל בסילאן של היתר מכירה

שאלה:

שלום רב !
השתמשנו בטעות בבישול של עוף בסילאן שהוא "היתר מכירה" , האם מותר לאכול את העוף? גם אם מותר האם יש עניין להימנע בסעודות ראש השנה ? או בעשרת ימי תשובה ?

תשובה:

שלום וברכה

כיון שהסילאן עשוי מפרי – תמר, ולא מירק, הדין קל יותר, וכיון שיש כאן הפסד אפשר לסמוך ולהקל ולאכול.

מקורות:

בענין זה של שמור ונעבד בפירות שביעית נחלקו הדעות: יש סוברים שהם נאסרים באכילה, כך כתב הרמב”ן ביבמות קכב ב וכן דעת הראב”ד בהשגות על הרי”ף בסוכה דף מ ועוד, ויש סוברים שהם מותרים, כך כתב הרמב”ם בפאר הדור סי’ טו. בחזון איש כתב שבעת הצורך כגון הפסד ניתן לסמוך על הרמב”ם שהתיר.